Інвестори "Надри" не хочуть переведення активів до Родовіду

Понеділок, 14 грудня 2009, 18:59

Переведення якісних активів проблемного банку "Надра" услід за його зобов'язаннями до Родовід Банку може викликати негативну реакцію з боку інвесторів проблемної кредитно-фінансової установи.

Про це заявив заступник директора дирекції банківського регулювання та нагляду Національного банку (НБУ) Руслан Гриценко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Швидше за все, буде прийматися рішення про переведення частини активів банку "Надра". Тут буде питання - яка це буде частина ... Якщо цей процес буде передбачати утиск інтересів уряду і до Родовід банку будуть переводитися найкращі активи, то, відповідно, це буде викликати невдоволення у кредиторів банку", - сказав він.

Разом з тим, за його словами, такий розвиток ситуації частково є результатом пасивності інвесторів-кредиторів банку в питанні реструктуризації боргів фінустанови.

Реклама:

"Якщо б реструктуризація була завершена, напевно були б інші рішення уряду", - підкреслив Гриценко.

Як повідомлялося, банк "Надра" претендував на рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів після завершення процесу реструктуризації зобов'язань.

Однак, 12 грудня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що кошти вкладників банку "Надра" мають бути переведені до Родовід банку до кінця поточного року, і уряд не буде брати участі у його рекапіталізації.

Заступник директора дирекції банківського регулювання та нагляду НБУ припустив, що уряд схиляється до переведення зобов'язань банку "Надра" до Родовід банку під тиском Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Тимчасовий адміністратор вірить в одужання цього банку. З іншого боку МВФ ставить низку тимчасових рамок для уряду і Нацбанку з вирішення цих проблем. Тому тут гра на перегонки", - пояснив він.

За словами Гриценка, у Нацбанк поки що не надходило офіційної пропозиції Кабінету міністрів про переведення зобов'язань банку "Надра".

При цьому він висловив думку, що до кінця грудня цілком реально завершити юридичні процедури з переведення зобов'язань і прийняти рішення про додаткову капіталізації "Родовід банку".

Як повідомлялося, раніше в НБУ вважали за можливе реструктуризацію банком "Надра" своїх зобов'язань для проведення рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів.

При цьому за даними НБУ, кредитно-фінансова установа до середини листопада в цілому реструктуризувала більше 70% сукупної заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: