Ющенко заборонив конверсію частот під 3G

Середа, 25 листопада 2009, 18:27 -

Президент Віктор Ющенко призупинив повторне доручення Кабінету міністрів Національній комісії з питань регулювання зв'язку провести аукціони із продажу ліцензій на здійснення мобільного зв'язку в стандарті UMTS (3G) на використовуваних зараз Міністерством оборони радіочастотах.

Про це ідеться в указі №967, оприлюдненому на веб-сайті глави держави.

На думку президента, запропонований урядом механізм звільнення радіочастотного ресурсу не передбачає відповідних підготовчих заходів, наслідком чого стане зниження рівня боєздатності Збройних сил країни.

Також Ющенко підкреслив, що передбачена конверсія смуг радіочастот, у яких працюють спецкористувачі радіочастотного ресурсу, зокрема Міністерство внутрішніх справ, негативно вплине на виконання правоохоронними органами завдань з охорони цивільного порядку й боротьби зі злочинністю.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше з пропозицією зупинити розпорядження Кабінету міністрів до глави держави звернулися в апараті Ради національної безпеки і оборони.

Відповідне рішення було ухвалене за підсумками проведеної в середу наради під керівництвом першого заступника секретаря РНБО Степана Гавриша за участю начальника Генштабу і командувача Збройних сил України, представників Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: