Подолання вето на "грипозний" мільярд обвалить гривню - Ющенко

Вівторок, 24 листопада 2009, 16:01

Президент Віктор Ющенко прогнозує дестабілізацію курсу гривні у випадку подолання Верховною Радою вето на виділення 1 млрд. гривень на боротьбу проти грипу.

Про це він заявив на прес-конференції в Прилуках Чернігівської області, повідомляє агентство "Українські новини".

Президент нагадав, що ці кошти пропонуються виділити за рахунок Національного банку, у якого таких грошей немає, а тому доведеться проводити емісію гривні, наслідком чого може стати дестабілізація національної валюти.

"Я вимагаю від прем'єра й тих, хто буде голосувати за подолання вето, одного: сформулювати цей закон як емісію гривні, щоб відповідальність за безконтрольний випуск грошей була покладена на прем'єра, а також відповідальність за втрату стабілізації національних грошей, чого не уникнути після таких рішень", - сказав Ющенко.

Реклама:

Він вважає цей закон політичним й економічно неправильним.

"Мені буде цікава реакція парламенту, який ухвалить рішення щодо благих намірів, які ведуть у пекло", - підкреслив Ющенко.

Він виступає за те, щоб прибуток НБУ розподілявся тільки після завершення фінансового року.

Як повідомлялося, 3 листопада Верховна рада виділила з державного бюджету на 2009 рік і спрямувала в резервний фонд 1 млрд. гривень для боротьби з епідемією грипу.

Ці кошти виділені за рахунок перерозподілу між загальним і спеціальним фондами держбюджету перевищення валових доходів НБУ над витратами.

16 листопада Ющенко ветував цей закон.

Рада розгляне його подолання на позачерговому засіданні 26 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!