Яценюк лякає банкрутствами банків та курсовими гойдалками

Неділя, 22 листопада 2009, 11:16

Вийти з банківської кризи можна шляхом 5-річного плану повернення депозитів та відновлення кредитування економіки.

Про це заявив кандидат у президенти Арсеній Яценюк в ефірі Шустер-Lіve.

"Що відбулося минулого року? Фактично Нацбанк друкує гроші і замість того, щоб віддати депозит, бо люди стоять у чергах, щоб відправити ці депозити на кредити, бо треба розвивати економіку, ці гроші відправляються на валютний ринок", - сказав він.

"З країни тікає валюта. Її купують по 5 гривень за долар конкретні персоналії, які близькі і до Нацбанку, і до уряду. Це все вивозиться за кордон", - зазначив політик, повідомляє його прес-служба.

Реклама:

"З кожного з вас, у тому числі, і з мене - у мене депозит гривневий - забрали половину всіх доходів. Що зараз буде відбуватися? Кредит МВФ завершився, внутрішніх ресурсів у нас немає", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що для покращення ситуації необхідно працювати в двох напрямках: стабілізації банківської сфери та валютного курсу.

"У нас, принаймні, 20 банків не платоспроможні. Тому завдання для нового президента лежить у наступному - запропонувати п'ятирічний план повернення заощаджень людям", - заявив кандидат.

"Треба готуватись до того, що частина банків збанкрутують і будуть ліквідовані. Треба готуватися до того, що у наступному році знову будуть курсові коливання", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що в цій ситуації треба забезпечити, по-перше, гарантії повернення депозитів людям, і по-друге, відновлення кредитування економіки.

"Ми не піднімемо економіку без кредиту. Якщо немає грошей для малого бізнесу, для підприємства - нічого не запрацює. Ми можемо друкувати гроші, платити пенсії, зарплати, соціальні пільги - але з цього нічого не буде", - підкреслив Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!