"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР ВІДКЛАВ РОЗГЛЯД КРЕДИТУ ДЛЯ "НАФТОГАЗА"

Вівторок, 17 листопада 2009, 12:33

Засідання ради директорів ЄБРР відклав проект виділення "Нафтогазу" кредиту в 300 млн. доларів для поповнення оборотного капіталу на закупівлю природного газу.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар представництва банку в Києві Антон Усов.

Точна нова дата розгляду цього проекту поки невідома.

"Приблизно можна говорити, що він може бути винесений на затвердження ради директорів навесні наступного року", - сказав Усов.

Реклама:

Він нагадав, що виділення 300 млн. доларів короткострокового кредиту на закупівлю природного газу - лише перший етап проекту, тоді як більш головним є другий етап - виділення 450 млн. доларів довгострокового кредиту на розвиток інфраструктури та підвищення енергоефективності.

Представник ЄБРР додав, що ця друга фаза проекту, найімовірніше, буде в рівному обсязі фінансуватися Європейським інвестиційним банком, завдяки чому загальний обсяг досягне 900 млн. дол.

"Робота над цим основним проектом - інвестиції в інфраструктуру, що більш властиво завданням банку", - підкреслив Усов.

Як повідомлялося, 31 липня Європейська комісія та міжнародні фінансові інститути за підсумками переговорів з Україною виступили із заявою про можливе фінансування "Нафтогазу".

Зокрема, ЄБРР повідомив про готовність розглянути надання позики НАК двох позик в розмірі до 300 млн. дол. і до 450 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: