Суд розібрався з продавцями авіапалива

Четвер, 12 листопада 2009, 19:29

Київський апеляційний господарський суд підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету (АМКУ) щодо накладення 265 млн. гривень штрафу на ЗАТ СП "Кребо", ТОВ "Лук Авіа Ойл" і ДП "МА" Бориспіль "за зловживання монопольним становищем.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Рішення Антимонопольного комітету підтверджено низкою судів. Судами першої та апеляційної інстанції доведена правомірність усіх дій Комітету щодо притягнення до відповідальності реалізаторів авіапального, які заправляють вітчизняних і міжнародних повітряних авіаперевізників. Визнано правомірним також і притягнення до відповідальності аеропорту "Бориспіль", який надає аеропортові та термінальні послуги ", - сказав він.

"Ці судові рішення є яскравим прикладом для тих, хто має намір влаштувати судову тяганину, щоб уникнути відповідальності", - підкреслив Мельниченко.

Реклама:

В.о. голови АМКУ поінформував, що 20 жовтня 2009 року Київський апеляційний господарський суд постановив залишити без задоволення апеляційні скарги ЗАТ СП "Кребо", ТОВ "Лук Авіа Ойл" і ДП "МА "Бориспіль", а рішення Господарського суду міста Києва без змін.

Мельниченко нагадав, що суд першої інстанції у серпні також відмовив у задоволенні позову цих підприємств про визнання рішення АМКУ недійсним.

Як повідомлялося, у квітні 2009 року АМКУ оштрафував ЗАТ СП "Кребо", ТОВ "Лук Авіа Ойл" і ДП "МА "Бориспіль" за зловживання монопольним становищем.

Порушення полягало у застосуванні реаліазторами завищених цін на гас і у стягненні аеропортом необгрунтованої плати за спеціалізовані послуги при забезпеченні літаків пальним.

АМКУ зобов'язав відповідачів у цій справі привести ціни до економічно обгрунтованого рівня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: