НКРЗ запевняє: на конкурс виставлять вже вивільнені 3G-частоти

Четвер, 12 листопада 2009, 19:16

Національна комісія регулювання зв'язку зробить все можливе для того, щоб частоти, що виставляються на конкурс з продажу ліцензії на мобільний зв'язок третього покоління (3G) були вчасно звільнені військовими.

Про це на засіданні відомства у четвер запевнив операторів голова НКРЗ Сергій Колобов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, найближчого вівторка має відбутися зустріч НКРЗ з представниками Міністерства оборони, на якій буде визначено конкретний план вивільнення частот.

"Директива Міноборони про зміну частотних присвоєнь радіорелейних станцій, що працюють в діапазоні, вийде до проведення аукціону. Достатньо доби для її реалізації", - сказав він.

Реклама:

"Конверсія затверджена розпорядженням Кабміну, військові з нею погодилися, відповідальність за невиконання розпорядження уряду ще ніхто не скасовував", - аргументував позицію відомства Колобов.

За його словами, головним підтвердженням для оператора незайнятості частот Міністерством оборони буде сама ліцензія на користування радіочастотним ресурсом.

Глава НКРЗ також нагадав, що результати радіочастотного моніторингу, проведеного Укрчастотнаглядом, свідчать про те, що нині практично по всій території сторони, за винятком окремих об'єктів, радіорелейні станції Міноборони не працюють у смугах частот, які виставляються на конкурс.

Колобов підкреслив, що переможець конкурсу зможе у встановлений термін безперешкодно приступити до розгортання мережі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив новий порядок конверсії смуг частот у діапазоні 2 ГГц, призначених для надання послуг мобільного зв'язку третього покоління, замість старого, зупиненого указом президента в жовтні.

Розпорядження уряду передбачає виконання умов Міністерства оборони, яке вимагало на фінансування вивільнення частот 2,5 млрд. гривень.

Військові отримають 941 млн. гривень протягом 2010-2011 років з коштів, виручених від продажу ліцензій і близько 1,5 млрд. гривень в 2012-2013 році в рамках поточного бюджетного фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: