"ГАЗОВОГО" ПАРТНЕРА ФІРТАША ЗАТРИМАЛИ ЗА РОЗТРАТУ

Четвер, 12 листопада 2009, 08:41

Національне бюро розслідувань Угорщини затримало гендиректора угорського газового трейдера Emfesz Іштвана Гоці.

У квітні він продав трейдера, що належав партнеру "Газпрома" Дмитру Фірташу, за 1 долар російським бізнесменам, пише видання "Ведомости".

"В середу вранці Гоці викликали на допит в Національне бюро розслідувань Угорщини, паралельно в офісі Emfesz розпочалися обшуки. Через кілька годин ми дізналися, що після допиту його заарештували", - розповів підприємець, близький до акціонерів RosUkrEnergo.

Це підтвердив і бізнесмен, знайомий з Гоці. За його інформацією, Гоці допитували у порушеній ще у травні 2009 року кримінальній справі про продаж Emfesz. Гоці підозрюється в розтраті.

Реклама:

Угорський газовий трейдер Emfesz належав українському партнеру "Газпрома" Дмитру Фірташу (контролює половину RosUkrEnergo).

В результаті останньої російсько-української газової війни "Газпром" відключив Emfesz газ - трейдер, щоб не порушити контракти з покупцями, змушений закуповувати його на відкритому ринку. А в квітні Гоці продав трейдера за 1 долар швейцарській RosGas AG.

Перші обшуки в Emfesz пройшли ще 4 листопада: їх провели співробітники генерального директорату з питань конкуренції Європейської комісії, повідомив прес-секретар з антимонопольного регулювання Єврокомісії Джонатан Тодд.

"Вони зняли інформацію з комп'ютерів компанії, - додає підприємець, близький до акціонерів RosUkrEnergo. - Можливо, їх візит прискорив процес, вони зв'язалися з угорськими слідчими".

Гоці в середу не відповідав на телефонні дзвінки видання. Співробітник Emfesz стверджує, що дізнався про затримання шефа з преси і ніякого офіційного підтвердження цьому немає.

Представник RosUkrEnergo відмовився від коментарів. Представник національного бюро розслідувань Угорщини відмовився від коментарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!