Ющенко просить у Тимошенко грошей на грип

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 12:07

Президент Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко забезпечити виділення з державного бюджету коштів для організації постійного моніторингу за поширенням вірусів грипу, а також для забезпечення належної діяльності вірусологічних лабораторій державної санітарно-епідеміологічної служби та установ охорони здоров'я на території всіх регіонів України.

Про це йдеться у його листі до прем'єра у зв'язку з ускладненням епідеміологічної ситуації, повідомляє прес-служба глави держави.

"У квітні 2009 року, враховуючи несприятливу ситуацію в світі щодо захворюваності на грип А(Н1N1), я звертався до Вас із проханням виділити з Державного бюджету 50 млн. гривень для облаштування та можливості повноцінного функціонування державної установи "Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій" Міністерства охорони здоров'я України", - пише президент.

Однак, нагадує він, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 28 квітня, зазначений обсяг коштів було виділено для проведення першочергових заходів щодо недопущення занесення та поширення на території України свинячого грипу.

Реклама:

Лише у серпні 2009 року урядом було прийнято рішення про виділення державній установі "Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій" коштів в обсязі 2,265 млн. гривень для фінансування витрат, пов'язаних тільки з капітальним ремонтом його приміщень.

"Маю зазначити, що в умовах ускладнення в масштабах всього світу ситуації з поширенням грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань така ситуація є неприпустимою", - підкреслив Ющенко.

Президент просить поінформувати його про вжиті урядом заходи щодо можливості належної діяльності держустанови "Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій" Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!