Тимошенко і НБУ затвердили переведення боргів "Укрпромбанку"

Середа, 28 жовтня 2009, 12:23

Кабінет міністрів і Національний банк (НБУ) регламентували переведення зобов'язань та активів проблемного Укрпромбанку в підконтрольний уряду "Родовід Банк".

Про це йдеться в їх спільній постанові від 7 жовтня, текст якого розміщений на веб-сайті Верховної Ради.

"Міністерство фінансів разом з Національним банком забезпечує укладення з товариством з обмеженою відповідальністю "Український промисловий банк" та публічним акціонерним товариством "Родовід Банк" договору щодо взаємодії між зазначеними банками, Міністерством фінансів та Національним банком України під час здійснення операцій з відчуження товариством з обмеженою відповідальністю "Український промисловий банк" зобов'язань за вкладами фізичних осіб та активів публічному акціонерному товариству "Родовід Банк", - йдеться в постанові.

Згідно з документом, активи для передачі Родовід Банк відбере самостійно: у подальшому вони будуть оцінені окремою структурою.

Реклама:

За результатами відчуження зобов'язань і активів Мінфін за погодженням з Експертно-аналітичним радою з питань участі держави в капіталізації банків подасть Кабміну проект акта щодо додаткової капіталізації Родовід Банку.

При цьому Нацбанк забезпечить продаж Родовід Банку іноземної валюти в обсязі, необхідному для виплати вкладів фізичних осіб в іноземній валюті.

Крім того, Нацбанк здійснить викуп облігацій внутрішньої державної позики, випущених державою на суму, що відповідає розміру загальної додаткової капіталізації Родовід Банку, протягом п'яти банківських днів з дня надходження від фінустанови пропозиції щодо викупу таких облігацій.

Викуп буде здійснюватися у відповідності з платіжним календарем Родовід Банку з виплати внесків фізосіб.

Нацбанк також узяв зобов'язання забезпечити підтримку ліквідності Родовід Банку і, зокрема, буде сприяти реструктуризації кредитів рефінансування, наданих НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: