Тимошенко хоче механізм кредитування теплокомуненерго

Вівторок, 27 жовтня 2009, 17:14

Кабінет міністрів доручив міністерствам фінансів, економіки, палива та енергетики, житлово-комунального господарства, НАК "Нафтогаз України" і Ощадбанку розробити механізм кредитування підприємств комунальної теплоенергетики для закупівлі ними газу в НАК для виробництва теплової енергії.

Відповідне доручення закріплене розпорядженням №1259-р від 21 жовтня 2009 року, текст якого оприлюднений на урядовому порталі у вівторок.

Цим же документом уряд доручив "Нафтогазу" в найкоротші терміни встановити ліміти споживання тепловиками природного газу до 30 листопада 2009 року і почати його постачання.

Розпорядження також містить рекомендації всім обласним адміністраціям, а також Раді міністрів АРК, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям вжити всіх необхідних заходів для погашення заборгованості за спожитий природний газу минулих періодів і провести розрахунки за його поточне споживання.

Реклама:

Як відомо, за даними компанії "Газ України", на сьогодні заборгованість теплопостачальних компаній за спожитий з жовтня 2008 року природний газ складає 2,48 млрд. гривень при рівні оплати 72%. Крім того, борг "Київенерго" за спожитий газ перед компанією становить 748 млн. гривень при рівні розрахунків 62%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!