Ахметов планує завезти 200 тисяч тонн коксівного вугілля з США

Середа, 21 жовтня 2009, 20:26

Група "Метінвест", яка купила американську вугільну United Coal Company, має намір в 2009 році імпортувати з США близько 200 тис. тонн коксівного вугілля.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Метінвесту".

Згідно з повідомленням, до теперішнього часу на коксохімічні підприємства групи завезено 140 тис. тонн високоякісного коксівного вугілля.

"Про рівень поставок в 2010 році говорити складно, оскільки ситуацію на металургійному ринку в наступному році спрогнозувати важко. Однак можна припустити, що в наступному році поставки будуть не меншими, ніж 2009-му. Не виключено, що обсяг імпорту буде навіть більшим", - пояснили в прес-службі, зазначивши, що імпорт американського вугілля певний час буде обмежений існуючою портовою інфраструктурою, нестачею в Україні глибоководних причалів, здатних ефективно приймати імпортні вантажі.

Реклама:

Повномасштабний імпорт стане можливим після введення в експлуатацію додаткових портових потужностей, орієнтованих на ввезення сипучих вантажів, підкреслили в прес-службі.

У прес-службі також повідомили, що коксохімічні підприємства групи "Метінвест", як і вся галузь у цілому, нині відчувають брак високоякісного коксівного сировини українського видобутку.

У 2009 році частково дефіцит вдалося погасити за рахунок початку поставок коксівного вугілля компанії United Coal Company, придбаної "Метінвестом" навесні.

United Coal Company - один з п'яти найбільших власників запасів коксівного вугілля в районі Центральних Аппалачей (США). Сукупні виробничі потужності її чотирьох підрозділів становлять близько 7 млн. тонн.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Підприємства групи виробляють 10,8 млн. тонн сталі на рік, понад 5 мільйонів тонн коксу і більше 40 млн. тонн залізорудної сировини на рік.

Акціонерами "Метінвесту" є донецьке ЗАТ "СКМ" (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%). Об'єднання гірничо-металургійних активів "СКМ" і "Смарт-холдингу" в рамках Метінвесту планується завершити в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: