Аеропорт "Львів" до Євро-2012 модернізує Siemens

Субота, 17 жовтня 2009, 17:42

Львівщина готується до підписання угоди з концерном Siemens на розробку концепції щодо збільшення пропускної здатності аеропорту "Львів" та на спорудження тимчасового терміналу до чемпіонату з футболу.

Про це заявив губернатор Львівщини Микола Кміть в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, угоду щодо концепції вартістю близько 200 тис. гривень планують підписати вже за тиждень. Приблизно за місяць-два німецькі партнери готові будуть її представити.

Щодо тимчасового терміналу, Siemens запропонував для Львова конструкцію з пропускною здатністю до 700 осіб на годину. Цей варіант обговорюється і є цілком прийнятним, додав губернатор.

Реклама:

Водночас вирішується питання, що робити з конструкцією далі.

"Є два варіанти: міністерство транспорту викуповує термінал з подальшим його використанням на період проведення масштабних подій або - звичайна оренда, орієнтовна вартість якої близько 1,2 млн. євро",- каже Кміть.

Термінал також обслуговуватимуть представники Siemens, українська сторона лише опікуватиметься безпекою та надасть персонал для митного та прикордонного контролю.

Будівельну конструкцію німецькі фахівці зводять в середньому за чотири місяці, і до проекту слід приступати з червня 2010 року, каже губернатор.

Але тут Львівщина працює на випередження, додав він.

"Співпраця з німецькою компанією додає лише бонуси Львову, бо Siemens - стабільний партнер УЄФА", - підсумував Кміть.

Як відомо, аналогічну угоду Siemens вже підписала у Донецьку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!