Росіяни не віддають акції "Луганськтепловозу"

Понеділок, 12 жовтня 2009, 14:29

Пакет акцій холдингової компанії (ХК) "Луганськтепловоз" у розмірі 76%, який за рішенням суду має бути списаний з рахунку компанії "Брянський машзавод", на рахунок Фонду держмайна (ФДМ) не надійшов.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Фонду.

За повідомленням реєстратора ХК "Луганськтепловоз" - ТОВ "Центр-Реєстратор", зазначене рішення суду він ще не отримав.

Раніше повідомлялося, що в кінці вересня госпсуд Луганської області частково задовольнив позов ФДМ до УК "Брянський машзавод" і ТОВ "Центр-Реєстратор" і зобов'язав реєстратора списати з рахунку російської компанії 76% акцій "Луганськтепловозу" і внести до реєстру як власника цього пакета акцій ФДМ.

У компанії "Трансмашхолдинг", до складу якої входить УК "Брянський машзавод", відмовилися надати інформацію про те, чи планує компанія подавати апеляцію на рішення госпсуду.

Конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" Фонд держмайна оголосив 19 липня 2006 року, а 23 березня 2007 року визнав УК "Брянський машинобудівний завод" переможцем конкурсу: пакет був проданий за 292,505 млн. грн. при стартовій ціні 292 млн. грн.

Покупець був внесений до реєстру власників "Луганськтепловозу" 13 квітня того ж року.

У той же час українські ВАТ "Дніпровагонмаш" (основний акціонер - група "ТАС") і ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (обидва - Дніпропетровська обл.), не допущені до конкурсу, домоглися рішення судів про недійсність договору купівлі-продажу.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: