"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко не віддає Григоришину його гроші

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 19:11

Прем'єр Юлія Тимошенко визнала, що у бюджеті немає грошей на повернення застави учасникам приватизації Одеського припортового заводу.

Про це "Українській правді" повідомив бізнесмен Костянтин Григоришин, який брав участь у конкурсі з продажу заводу через ТОВ "Фрунзе-Флора".

За його словами, минуло вже 10 днів після проведення аукціону, однак йому досі не повернули 400 мільйонів гривень застави, внесеної для участі у конкурсі.

"У нас за договором з Фондом держмайна повернення застави передбачено протягом трьох днів. Минуло вже 10 днів. Гроші не повернуто", - сказав Григоришин.

Реклама:

"Від імені прем'єра нам повідомили, що грошей у бюджеті немає, і заставу нам повернуть, якщо МВФ виділить гроші Україні, і якщо від них щось потім залишиться. Але це буде не раніше листопада", - зазначив Григоришин.

За його словами, юристи вже подали позов проти Фонду держмайна.

Як відомо, Фонд держмайна не повернув вчасно заставу двом учасникам аукціону з продажу Одеського припортового - ТОВ "Фрунзе-Флора" і ТОВ "Нортіма". Натомість третій учасник, який представляв газпромівський "Сибур", отримав назад свою заставу в розмірі 400 мільйонів гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: