До банку "Надра" завітали люди Луценка

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 12:17

Співробітники київського Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) і прокуратури столиці у п'ятницю проводять слідчі заходи в центральному офісі банку "Надра" у Києві.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Департамент зв'язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України.

У міліції відзначили, що в банку проводяться слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи, проте не уточнили, в рамках якої саме кримінальної справи проводяться ці заходи.

У той же час в прес-службі банку агентству сказали, що перевірка не перешкоджає нормальній діяльності банку.

Реклама:

Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок липня 2009 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%).

За інформацією тимчасового адміністратора банку Валентини Жуковської, 51% акцій банку "Надра" знаходиться в заставі за кредитом, термін погашення якого вже настав. У разі непогашення позики акції банку повинні перейти у власність кредитора. Суперечка між сторонами розглядається в Лондонському суді.

Передбачається, що банк "Надра" візьме участь в програмі рекапіталізації банків за участю держави після реструктуризації зовнішнього боргу.

Як повідомлялося, 19 серпня глава МВС Юрій Луценко заявив, що під час рефінансування Нацбанком комерційних банків в 2008 році відбулося "цинічне розграбування" цих коштів.

Зокрема, за його словами, порушено кримінальні справи за фактами незаконних дій керівництва банку "Надра" при видачі в 2008 році юридичним особам кредитів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: