Кредитори погодилися на нові борги "Нафтогазу"

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 11:34

Майже всі власники єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на 500 млн. доларів погодилися на їх реструктуризацію на 5 років.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби НАКу.

"Ранній термін завершення подання погодження на пропозицію обміну закінчився у четвер, 8 жовтня о 17:00 CET. Голоси "за" становлять разом більш ніж 92% від існуючих цінних паперів, що знаходяться в обігу", - ідеться у повідомленні.

НАК "Нафтогаз України" відзначає також прогрес у переговорах з інвесторами за двосторонніми кредитами.

Реклама:

"Компанія задоволена конструктивним характером переговорів", - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 24 вересня запропонував власникам єврооблігацій на 500 млн. дол. обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році. Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних.

Інвестори, які подали заявки про згоду на реструктуризацію до 8 жовтня, зможуть обміняти 100% боргу. А ті, які зробили це в період з 9 до 15 жовтня, отримають можливість обміну лише 95% боргу.

Збори власників єврооблігацій, які приймуть остаточне рішення з пропозицією про реструктуризацію, намічено на 19 жовтня.

Паралельно НАК веде переговори про реструктуризацію на таких же умовах двосторонніх зовнішніх кредитів, отриманих від Deutsche Bank, Credit Suisse і Depha Bank.

Борг "Нафтогазу" Depha Bank оцінюється в суму близько 220 млн. доларів, Credit Suisse International - близько 550 млн. доларів і Deutsche Bank - близько 395 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: