"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Родовід Банк стане збирачем хороших активів проблемних банків

Вівторок, 6 жовтня 2009, 09:03

Якісні активи банків, які перебувають на межі ліквідації, а також аналогічну суму коштів вкладників цих фінустанов планується переводити в недавно націоналізований Родовід Банк.

З такою пропозицією Міністерство фінансів звернулося до керівництва Кабміну, а також до МВФ і Всесвітнього банку, пише газета "Дело".

"Виходячи з того, що пропозиція банку (Родовід Банку щодо переведення пасивів і активів Укрпромбанку) в цілому відповідає пріоритетним завданням щодо забезпечення стабілізації банківського сектора і відновлення довіри до нього громадян, пропонуємо продовжити консультації про його можливу участь у вирішенні подібних питань щодо інших проблемних банків", - говориться в листі Мінфіну.

Однак. пропозиція Мінфіну зробити Родовід Банк "акумулятором" якісних активів і частини пасивів проблемних банків зовсім не означає, що фінансова установу хочуть перетворити на давно анонсований санаційний банк.

Реклама:

"Для того щоб бути санаційним банком, нам треба буде припинити свою комерційну діяльність і займатися виключно роботою з проблемними кредитами банків, які ліквідовуються. Тому мова в листі, швидше за все, йде про передачу хороших активів у банк", - припускає тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

Така ідея йому подобається. Ось тільки чиї активи, крім Укрпромбанку, можуть перекочувати в "Родовід", він поки не знає.

"Краще запитати в НБУ", - говорить Щербина.

Як повідомлялося. 2 жовтня Міністерство фінансів ухвалило остаточне рішення про переведення до Родовід Банку активів і пасивів Укрпромбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!