"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін вирішив, куди переведе вклади з Укрпромбанку

Понеділок, 5 жовтня 2009, 08:59

Міністерство фінансів ухвалило остаточне рішення щодо долі Укрпромбанку: активи і пасиви фінустанови будуть переведені в Родовід Банк.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело у Мінфіні.

"Сьогодні (2 жовтня) Мінфін відправив до Кабінету міністрів, Світового банку (СБ) і представництва МВФ в Україні лист, в якому розкриває свою позицію по Укрпромбанку. У ньому запропоновано переводити частину активів і пасивів в Родовід Банк", - сказав співрозмовник видання.

Як відомо, розмови про можливе переведення вкладів проблемного Укрпромбанку до рекапіталізованого урядом Родовід Банку велися ще наприкінці липня. Однак прийняття остаточного рішення відкладалося через нейтральну позицію міжнародних організацій - МВФ і Світового банку, і заперечення керівництва Нацбанку, який наполягав на переведенні пасивів і активів Укрпромбанку до Ощадбанку.

Реклама:

Наприкінці вересня затримка виникла через несподівану пропозицію Platinum Bank, який подав заявку на купівлю "Укрпрому".

У листі Мінфіну фінансисти на трьох сторінках обгрунтовують всі переваги переведення активів і пасивів Укрпромбанку саме до Родовід Банку. При цьому найважливіше знаходиться в кінці послання - де Мінфін дає чітко зрозуміти Кабміну, що в переведення до Родовід Банку потребують не всі активи Укрпромбанку.

"Мінфін пропонує переведення зобов'язань Укрпромбанку за вкладами фізичних осіб та відповідної суми його активів до Родовід Банку", - зачитує лист джерело в Мінфіні.

За даними НБУ, на початок липня активи Укрпромбанку становили 9,5 млрд. гривень, однак майже половина з них є проблемними.

Після прийняття рішення Кабміном, яке очікується на цьому тижні, тимчасові адміністратори Родовід Банку, Укрпромбанку, а також Мінфін і НБУ повинні будуть підписати меморандум.

Після цього почнеться процедура перекладу пасивів і активів Укрпромбанку до Родовід Банку.

"До 15 жовтня ми повинні провести аналіз активів і пасивів Укрпромбанку, підписати всі угоди між банками, має бути постанова НБУ з переведення активів і пасивів. Вся процедура переведення займе кілька місяців", - говорить тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

Такі ж терміни називав і директор департаменту Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків Теймур Багіров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: