ЄБРР інвестує в українські труби

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 09:22

Рада директорів ЄБРР прийняла рішення інвестувати в акції найбільшого в Україні виробника нержавіючих труб "Сентравіс Продакшн Юкрейн" близько 10 млн. євро і надати синдикований кредит компанії на суму 48 млн. євро.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

Умови угоди і того, як зміниться структура акціонерів після входження в капітал ЄБРР, прокоментувати на підприємстві не змогли.

"Деталі співпраці з ЄБРР ми постараємося висвітлити тільки після підписання кредитної угоди", - заявила виданню менеджер зі зв'язків з громадськістю "Сентравіса" Наталія Миколаєнко.

Реклама:

На думку експертів, в результаті інвестицій ЄБРР може отримати близько 20% акцій підприємства.

Позикові кошти підприємство має намір витратити на поліпшення своєї ліквідності.

Зобов'язання підприємства за банківськими кредитами на кінець червня 2009 року становили 655,1 млн. гривень, за облігаціями - 83,6 млн. гривень.

Також, як стверджують у компанії, кредитні гроші будуть спрямовані на вдосконалення екологічних стандартів виробництва та "підвищення стандартів корпоративного управління".

"Сентравіс Продакшн Юкрейн", яку контролює бізнесмен Василь Атанасов, об'єднує виробничі потужності кіпрського холдингу Centravis Ltd., створені на базі Нікопольського заводу нержавіючих труб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: