Український банкір викупив допемісію "Оранти"

Четвер, 1 жовтня 2009, 17:53

Український банкір Микола Лагун заявляє про придбання його структурами частини додаткової емісії акцій ВАТ "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в результаті чого після реєстрації підсумків додемісії вони стануть власниками 45% акцій страховика.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, найближчим часом ці структури планують консолідувати контрольний пакет акцій СК "Оранта". При цьому Лагун додав, що терміни такий консолідації поки не визначені.

Голова наглядової ради СК "Оранта" Олег Спілка, в свою чергу, зазначив, що за результатами додаткової емісії казахстанський БТА банк зберіг свою частку на рівні 35,17%, структурам Лагуна належить 45%, кіпрським Colorino Trading Limited і Saleta Limited - по 5,62%, іншим акціонерам - близько 8%.

Реклама:

Він зазначив, що обсяг додаткової емісії дорівнював 600 млн. гривень, після затвердження результатів додаткової емісії статутний капітал страховика зросте до 750 млн. грн.

Результати розміщення додаткової емісії, як очікується, будуть затверджені на зборах акціонерів 30 жовтня, уточнив голова наглядової ради.

Лагун додав, що назви структур - власників акцій СК "Оранта" будуть оприлюднені після затвердження результатів додаткової емісії.

Банкір відзначив, що хоче, щоб і голова наглядової ради СК "Оранта" Олег Спілка, і голова правління компанії Олена Болотова залишилися працювати в компанії.

Лагун, який також є власником СК "Дельта Життя", відзначив, що поки "Дельта Життя" і СК "Оранта-Життя" будуть працювати окремо. Нині, сказав він, розглядаються різні плани розвитку СК "Оранта-Життя".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: