Українці подалися в Африку за газом

Середа, 30 вересня 2009, 18:54

Декілька українських компаній виявили бажання взяти участь у тендері з розробки нафтогазових родовищ на півдні Алжиру.

Про це журналістам повідомив в.о. тимчасового повіреного у справах України в Алжирі Андрій Білецький.

"Це цілком реально. Нещодавно було задекларовано тендер на розробку нафтогазових родовищ. Алжирці виділили декілька так званих блоків на півдні країни, і деякі українські підприємства зацікавилися", - сказав він.

"Є теоретично декілька блоків, які наші фахівці дивилися... Один має менше шансів, інший - більше", - додав Білецький.

Реклама:

Він не назвав ці компанії, зазначивши, що це є комерційною таємницею.

За словами Білецького, серед цих компаній є як приватні, так і державні.

Він зазначив, що сам конкурс відбудеться у січні, але в Алжир вже приїжджали українські фахівці, яки вивчали можливість участі у тендері.

"До цього часу у нафтогазовій сфері жодна українська компанія не брала участі у тендерах в Алжирі. Можливо, економічна криза штовхнула, можливо, конфлікт з Росією штовхнув на якісь рухи, але це буде вперше", - сказав Білецький.

Він зазначив, що на алжирському ринку працює вже багато відомих іноземних компаній, у тому числі й російських, проте висловив упевненість у тому, що українські фахівці "мають достатній досвід у цій галузі, щоб конкурувати" з ними.

Білецький також розповів, що Україна і Алжир підготували до підписання 5-6 двосторонніх угод, проте процес ратифікації затримується у зв'язку з відсутністю в Україні міністра закордонних справ.

"Щоб ці угоди підписати, потрібно, щоб сюди приїхав принаймні міністр закордонних справ, якого вже довгий час немає. Алжирці до цього питання підходять дуже прискіпливо", - сказав він.

Білецький уточнив, що йдеться, зокрема, про угоду про захист інвестицій, про створення міжурядової комісії, про морське торговельне судноплавство, про туризм, про визнання документів про освіту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!