"Богдан" і "Укравто" втрачають землю в Росії

Середа, 30 вересня 2009, 09:22

Адміністрація Борського району Нижегородської області Росії видала розпорядження про вилучення земельної ділянки площею 50 га у ТОВ "Об'єднані транспортні технології" (ОТТ) - спільного підприємства, створеного "Богданом" і "Укравто" для будівництва заводу.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на віце-губернатора області Володимира Іванова.

"За законом, у власника ділянки тепер є рік, після закінчення якого адміністрація має право подати до суду позов з відповідною вимогою", - пояснив чиновник.

Виділену ділянку, за даними адміністрації, інвестор так і не почав освоювати.

Реклама:

Видання нагадує, що про початок будівництва автозаводу в Нижегородської області "Богдан" спільно з "Укравто" оголосив ще в грудні 2006 року. Потужність підприємства вартістю 770 млн. доларів сторони анонсували на рівні в 160 тис. легкових автомобілів Chevrolet Aveo і Lanos на рік - найбільший заявлений на той момент проект промислового збирання іномарок в Росії.

Для будівництва заводу ОТТ отримали у власність земельну ділянку вартістю 30,05 млн. рублів (за поточним курсом 998 тис. доларів).

Однак на початку 2008 року представники "Укравто" повідомили, що у зв'язку з розбіжностями з General Motors - власником бренду Chevrolet - компанія не може інвестувати в проект. А через рік обидва виробники заявляли про фінансові труднощі, викликані падінням продажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: