"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафта" намагається відсудити 8,6% акцій у "Татнєфті"

Четвер, 24 вересня 2009, 14:40

ЗАТ "Укртатнафта" оскаржило в Полтавському господарському суді законність придбання 8,6% акцій компанії російським ВАТ "Татнєфть".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на начальника юридичного департаменту ЗАТ Валерія Корнеляка.

За його словами, причиною подачі позову послужило порушення "Татнєфтю" договору купівлі-продажу 8,6% акцій ЗАТ, згідно з яким "Татнєфть" повинна була внести до статутного капіталу "Укртатнафти" нафтові родовища, а не гроші.

"Тобто була змінена форма внеску", - сказав він.

Реклама:

Корнеляк також уточнив, що суд виніс ухвалу про порушення справи на початку вересня, а наступне засідання суду має відбутися 20 жовтня.

ЗАТ "Укртатнафта" створено відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ, потужності якого розраховані на переробку до 18,6 млн. тонн сировини на рік.

Найбільшими акціонерами підприємства на 1 січня 2009 року були НАК "Нафтогаз України" - 43,054% акцій, міністерство майна Татарстану - 28,7788% і "Татнєфть" з пакетом 8,61%.

27 червня 2009 року пов'язана з Ігорем Коломойським компанія "Корсан" придбала на конкурсі 18,296% акцій "Укртатнафти", які контролювалися татарською стороною через офшорні компанії AmRuz Traiding і SeaGroup.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: