"Укрінтеренерго" позичає кошти у внутрішніх операторів

Вівторок, 22 вересня 2009, 10:04

Монополіст на ринку експортних постачань української електроенергії - "Укрінтеренерго" - зайняв кошти в оператора внутрішніх поставок "Енергоринок".

Компанія отримала безпроцентний кредит в 5,4 млн. грн. на реконструкцію Калушської ТЕЦ, пише видання "Комерсант-Україна".

У розпорядженні видання опинився лист директора держпідприємства зовнішньоекономічної діяльності (ДПЗД) "Укрінтеренерго" Валентина Бондаренко голові ради Оптового ринку електроенергії (ОРЕ) Семену Поташнику, в якому він просить "Енергоринок" видати компанії безвідсотковий кредит на 5,4 млн. грн.

"Зупинка ТЕЦ 29 квітня призвела до гострого дефіциту її оборотних коштів", - наголошується в листі.

Повернути перший транш кредиту в 2,7 млн. грн. "Укрінтеренерго" обіцяє вже у листопаді-грудні. Але 5,4 млн. грн. - лише частина суми, необхідної для реконструкції ТЕС, стверджує джерело в ДПЗД, вся позика складе 91 млн. грн.

У прес-службі компанії лист не коментують.

Фінансовий директор "Енергоринку" Вадим Уліда повідомив, що прохання "Укрінтеренерго" було задоволене на засіданні ради ОРЕ 11 вересня, а частина коштів вже перерахована.

За його словами, прохання "Укрінтеренерго" також підтримало Мінпаливенерго.

Це рішення може мати наслідки для всього ринку, вважають експерти. Борг "Укрінтеренерго" може стати підставою не виключати оператора зі схеми експортних поставок електроенергії.

Борг "Укрінтеренерго" перед "Енергоринком" може стати ще одним аргументом на користь збереження існуючої схеми експорту електроенергії, зазначив президент "Енергетичної консалтингової групи" Олексій Шеберстов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: