НБУ розширив цілі продажу доларів на аукціонах для населення

П'ятниця, 18 вересня 2009, 14:15

Національний банк (НБУ) з 23 вересня розширює мети продажу валюти на аукціонах на підтримку фізичних осіб - позичальників.

Про це повідомив Нацбанк у листі до банків, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Починаючи з 23 вересня НБУ буде здійснювати продаж іноземної валюти для виконання зобов'язань клієнтами-фізособами за кредитними угодами про відкриття відновлюваних кредитних ліній", - вказується в листі.

У листі зазначається, що банки можуть включати в заявку на покупку валюти на аукціоні суми потреби фізосіб для погашення кредитів, які підлягали реструктуризації після 15 жовтня 2008 року.

При цьому не допускаються до участі в аукціоні заявки щодо купівлі валюти з метою погашення заборгованості, що виникла після 15 жовтня цього року.

"У разі якщо банком були внесені зміни до кредитної угоди в частині підвищення процентних ставок, банк має право задовольнити потреби клієнта в купівлі валюти за процентними платежами в сумі, що не перевищує суми відсотків, що підлягали сплаті за умовами кредитної угоди, укладеної до 15 жовтня 2008 року", - додається в листі.

Загальна сума покупки валюти для погашення клієнтами поточних платежів, простроченої заборгованості, платежів за дострокового погашення кредитів, у тому числі і за кредитними лініями, не може перевищувати 50 тисяч євро, 10 тисяч євро або 10 тисяч швейцарських франків на календарний місяць за однією кредитною угодою.

НБУ також повідомив, що 23 вересня відбудеться аукціон з продажу валюти під потреби фізосіб-позичальників з продажу доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!