"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий акціонер "Національного кредиту" хоче стати єдиним власником

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:31

Акціонер банку "Національний кредит" Андрій Оністрат, який володіє 48% акцій банку, не має наміру ділити його зі "старими" власниками - Павлом Матвієнко та братами Клюєвими.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело".

"Я буду прагнути максимально збільшити свій пакет, скуповуючи акції у всіх, хто ними володіє", - заявив Оністрат.

"Додаткова емісія - це наступний крок. Вона буде обумовлена моїми зобов'язаннями перед НБУ, зокрема, мені потрібно протягом наступного року довести капітал банку до 10 млн. євро. Але якщо я встигну все зробити, як запланував - реструктуризую активи і пасиви, розрахуюся по картотеці , переведу балансові філії в безбалансові - то, можливо, додаткову емісію проведемо вже в грудні цього року", - додав він.

Реклама:

Також Оністрат має намір очолити наглядову раду "Нціонального кредита". Нині цю посаду посідає Павло Матвієнко.

Членами правління банку стане команда з Укрсоцбанку. "Велика частина з них вже працює в банку разом зі мною з 27 липня", - повідомив Оністрат.

Нинішній тимчасовий адміністратор банку Олена Колос, яка прийшла в банк відразу після звільнення Євгена Патрушева, 5 років працювала головним бухгалтером в Укрсоцбанку.

"Сподіваюся, вона залишиться в банку і після виведення тимчасової адміністрації", - повідомив банкір.

Як відомо, у серпні колишній керівник київської обласної філії Укрсоцбанку Андрій Оністрат викупив додаткову емісію "Національного кредиту". Купити більший пакет відразу банкір не зміг, тому що Нацбанк дозволив йому придбати акцій тільки на 28 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!