Ющенко їде по туркменський газ

Понеділок, 14 вересня 2009, 08:49

У понеділок президент Віктор Ющенко відвідає з офіційним візитом Туркменістан.

Основною метою візиту є надання нового поштовху розвитку двостороннього політичного діалогу і обговорення нових спільних проектів співпраці двох країн, повідомляє Головна служба інформаційної політики Секретаріату президента.

У першу чергу, ітиметься про поновлення прямих поставок туркменського газу до України і співробітництво в торговельно-економічній і технічній сфері.

Візит триватиме до 16 вересня.

Реклама:

Як відомо, раніше посол України в Ашхабаді Віктор Майко заявив, що Україна готова до переговорів про відновлення прямих поставок газу з Туркменістану в обсязі до 15 млрд. кубометрів на рік і одночасно бачить себе транзитером однієї з гілок європейського газопроводу "Набукко".

Переговори президентів Росії Дмитра Медведєва і Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова, які відбулися наприкінці минулого тижня,  завершилися без узгодження конкретних термінів відновлення поставок туркменського газу до Росії, передає "Ехо Москви".

За словами помічника президента Росії Сергія Приходько, консультації між ВАТ "Газпром" і туркменською стороною щодо поставок туркменського газу будуть відновлені в найближчі тижні.

Як повідомлялося, постачання туркменського газу були перервані у квітні 2009 року після вибуху на газопроводі.

Туркменістан поклав відповідальність за те, що сталося на "Газпром", який, нібито, без повідомлення різко скоротив обсяги відібраного газу. Російський монополіст ці звинувачення відкинув.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!