"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко дає на безкоштовні земельні акти у 12 разів менше

П'ятниця, 11 вересня 2009, 18:22

Кабінет міністрів зменшив суму коштів, передбачену на безкоштовне оформлення та виділення громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки, до 507,785 млн. гривень з 5,954 млрд. гривень, яка буде виділена зі Стабілізаційного фонду.

Це закріплено постановою уряду "Про направлення у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з безоплатного оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки" №951 від 9 вересня 2009 року, оприлюдненою на урядовому веб-сайті.

Згідно з документом, Державне казначейство зобов'язане у невідкладному порядку забезпечити перерахування цих коштів.

При цьому головним розпорядником коштів виступить Мінприроди, тоді як раніше ним виступав Державний комітет по земельних ресурсах (Держкомзем), який тепер визначено розпорядником нижчого рівня.

Реклама:

Одержувачем коштів виступає ДП "Центр ДЗК" й інші держпідприємства, які знаходяться у сфері управління Держкомзему та мають ліцензії на проведення робіт із землеустрою.

Як повідомлялося, на початку серпня Кабмін відповідною постановою виділив майже 6 мільярдів зі Стабфонду на безкоштовну видачу державних актів на землю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: