Першого заступника Стельмаха викликають на допит

Четвер, 10 вересня 2009, 16:49

Слідчий Головного слідчого управління МВС України підписав у четвер повістку про виклик на допит першого заступника голови Національного банку України Анатолія Шаповалова.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє прес-служба МВС.

"Я, в принципі, усвідомлюю, що НБУ і українська гривня вимагають тиші. Це - дуже важлива умова для збереження стабільної національної грошової одиниці. Але цією тишею останнім часом користуються фінансові шахраї, які грабують комерційні банки та валютні ресурси на сотні мільйонів гривень. Ті матеріали, які у нас є на руках, і остання отримана нами інформація, свідчать про можливість притягнення до відповідальності чиновників Національного банку", - сказав він.

У МВС нагадали, що про ці зловживання міністр вже інформував керівництво держави.

Реклама:

Крім того, Луценко висловив сподівання, "що такі дії правоохоронного відомства будуть сприяти подальшої стабілізації курсу гривні".

Разом з тим, як зазначають у МВС, глава відомства прагне отримати інформацію і про те, "хто відповідає за безконтрольність над колосальними фінансовими шахрайствами, коли сотні мільйонів грабують серед білого дня".

"Хто відповість, де позитив від вливання в банківську систему 83 млрд. гривень і чому це не відчувають ні люди, ні економіка", - дивується міністр.

Як повідомлялося, 8 вересня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинуватив Ющенка у прикритті високопосадовців з НБУ, які здійснювали махінації на валютному ринку.

У відповідь Нацбанк заявив, що заяви про фінансові махінації керівництва НБУ дестабілізують ситуацію у банківській системі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: