"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ таки дасть Україні грошей?

Середа, 9 вересня 2009, 08:51

МВФ планує виділити Україні четвертий транш кредиту stand-by у розмірі 2,5 млрд. SDR (понад 3,7 млрд. доларів) 15 листопада 2009 року, після третього перегляду програми співпраці (Меморандуму) України і МВФ.

П`ятий транш у розмірі 375 млн. SDR планується надати Україні у середині лютого 2010 року.

Ці терміни містяться в Таблицях-додатках до відкоригованого після другого перегляду Меморандуму від 23 липня, який розміщений на сайті МВФ 8 вересня, повідомляє агентство "УНІАН".

Як повідомлялося, у вівторок перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак заявив про можливі складнощі в переговорному процесі щодо отримання Україною четвертого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Реклама:

За його словами, останні його зустрічі з представниками МВФ свідчать про те, що Фонд розчарований поведінкою України, яка не тільки не виконує умови співпраці, а й дезінформує МВФ щодо їх виконання.

Зокрема, за словами Шлапака, йдеться про підвищення цін на газ для населення, яке мало відбутися з 1 вересня.

Крім того, 31 серпня постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Міжнародний валютний фонд може припинити співпрацю з Україною, якщо влада країни без належних підстав піде на надмірне нарощування бюджетного дефіциту і розхитування економічної ситуації в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!