НБУ ЗВИНУВАЧУЮТЬ У ФІНАНСОВОМУ ШАХРАЙСТВІ

Вівторок, 8 вересня 2009, 14:47

Міністерство внутрішніх справ виявило факти зловживань та посадових злочинів з боку вищого керівництва Національного банку.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє видання "Дело".

Міністр відмовився уточнити, хто саме з вищого керівництва НБУ причетний до зловживань і злочинів.

"Я нагадаю, що зараз МВС веде розслідування кількох кримінальних справ: з розкрадання комерційними банками коштів, з фінансового шахрайства під час отримання кредитів рефінансування і з фінансового шахрайства в ході проведення валютних аукціонів. Відповідно до доповідей моїх підлеглих, в ході розслідування були виявлені факти причетності до них з боку вищого керівництва Нацбанку", - повідомив Луценко.

Реклама:

Міністр підкреслив, що "завдяки прикриттю з боку президента, фактично користуючись статусом недоторканності, керівництво НБУ покриває організацію масштабних фінансових зловживань з боку комерційних банків".

"Валютний курс став сценарієм з дестабілізації ситуації в країні з боку секретаріату президента. Тому я звертаюся до президента - або наведіть порядок в Нацбанку, або сушіть сухарі для своїх підлеглих, далі таке терпіти неможливо. У нас на очах розгортається масштабна афера", - сказав Луценко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: