"Укртранснафта" перевела Придніпровські нафтопроводи в реверс

Понеділок, 7 вересня 2009, 19:43

ВАТ "Укртранснафта" забезпечило реверсний режим роботи Придніпровських магістральних нафтопроводів і провело перші поставки нафти на Кременчуцький НПЗ (ЗАТ "Укртатнафта") з Одеського нафтотерміналу.

Про це повідомляє тижневик "НафтоРинок" у понеділок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Реверсива (двостороння) робота Придніпровських нафтопроводів дозволить одночасно виконувати всі зобов'язання перед нинішніми замовниками послуг з транзиту з Росії та Казахстану. Одночасно, за рахунок ущільнення графіка прокачування їх ресурсів до одеського порту, "Укртранснафта" вивільнить певні дні, протягом яких буде здійснюватися прокачування нафти з Одеси на Кременчук ", - наголошується в публікації видання.

За інформацією, таке технологічне нововведення "Укртранснафти" має вирішити проблему дефіциту постачання сировини на Кременчуцький НПЗ, яка виникла у зв'язку з відмовою російських компаній постачати нафту на це підприємство.

Спроба "Укртатнафти" забезпечити альтернативні поставки сировини на завод з Одеси залізничним транспортом, зазначає видання, була пов'язана із значними витратами, тому потужності НПЗ були недозавантажені.

На думку "НафтоРинку", нова схема постачання нафти буде сприяти зниженню втрат і прямих витрат заводу, дозволить скоротити період оборотності капіталу.

"Це дозволить підвищити завантаження Кременчуцького НПЗ і знизити витрати на переробку, що, у свою чергу, підвищить його конкурентоспроможність і допоможе послабити імпортну залежність", - вважають у виданні.

Раніше повідомлялося, що Одеський нафтопереробний завод ("ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ") вважає невигідним новий для підприємства маршрут транспортування нафти.

Реклама:

Минулого тижня затвердила три нових маршрути, які також мають сприяти диверсифікації поставок нафти на українські НПЗ: Надвирнянський, Дрогобицький і Кременчуцький.

ДП "Укртранснафта" є оператором системи нафтопроводів України. За інформацією на ринку, підприємство контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: