Медведєв доручив "Газпрому" не платити більше за транзит

Понеділок, 7 вересня 2009, 12:59

Президент Росії Дмитро Медведєв доручив голові "Газпрому" Олексію Міллеру у взаєминах з Україною дотримуватися укладеного контракту, не погоджуватися на зміни умов з оплати транзиту російського газу через Україну.

Про те, що такі пропозиції звучать з Києва, Міллер поінформував Медведєва під час робочої зустрічі, повідомляє агентство "Интерфакс".

Глава держави уточнив, чи передбачений пропонований порядок розрахунків договором, і отримав негативну відповідь глави "Газпрому". "Тоді і не платіть!" - порадив він.

"Потрібно діяти відповідно до договору, який укладено. Ми спеціально його готували, він в муках і трудах дістався, ми по ньому і працюємо", - підкреслив Медведєв. За його словами, "на ньому і потрібно будувати свої відносини".

Реклама:

"Потрібно діяти у відповідність до зобов'язань, які сторони брали. Не потрібно нічого придумувати", - порадив президент.

"У нас теж не найпростіші часи", - додав він.

Міллер поінформував Медведєва про стан відносин "Газпрому" з українськими партнерами.

"Україна протягом останніх двох місяців платить у повному обсязі за поставки російського газу", - повідомив він.

Але, додав він, "нам доводиться чути з боку українських партнерів, що було б непогано розглянути питання про передоплату через транзитний тариф".

При цьому Міллер відзначив, що "на сьогоднішній день транзит російського газу через територію України оплачений за перший квартал 2010 року включно".

"Те, що українські партнери платять, - це добре, це можна тільки вітати. Це ознака того, що наші партнери належним чином виконують свої зобов'язання", - сказав у зв'язку з цим Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!