"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко знову ветував закон про фінансування Євро-2012

П'ятниця, 4 вересня 2009, 17:51 -

Президент Віктор Ющенко повторно застосував право вето до Закону, який передбачає виділення 9,8 млрд. гривень доходів Національного банку України на фінансування програм з підготовки до Євро-2012.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент України повернув зі своїми пропозиціями Закон" Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України" для повторного розгляду Верховною радою", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що аргументи і застереження президента залишилися незмінними: Ющенко застерігає уряд від використання емісійних механізмів в умовах економічної кризи.

Реклама:

"Кожна емісія сьогодні, мільярд чи півтора, погіршить стабілізацію гривні", - сказав глава держави.

Як відомо, відповідно до Закону, НБУ за підсумками року у разі перевищення кошторисних доходів над кошторисними витратами, затвердженими на поточний бюджетний рік, вносить до Державного бюджету наступного за звітним року позитивну різницю.

Крім того, в 2009 році НБУ вносить до бюджету країни крім позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення доходів над витратами Нацбанку за 2008 рік, додаткову поквартальну виплату позитивної різниці, яка виникла в результаті перевищення доходів над витратами Нацбанку в поточному році.

Таким чином, платежі НБУ до бюджету збільшується на 9,8 млрд. гривень. Кошти планується витрачати за окремою бюджетною програмою - "Реалізація державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи Євро-2012 з футболу, будівництво, реконструкцію, розвиток і утримання мережі автомобільних доріг, у тому числі будівництво та реконструкцію мостів (включаючи залізнично-автомобільний мостовий перехід через річку Дніпро в місті Києві у сумі 650 тис. гривень), а також будівництво метрополітенів у Дніпропетровську, Донецьку, Києві та Харкові".

Кошти будуть спрямовані і на заміщення джерел формування дорожнього фонду.

Як повідомлялося, 21 серпня Верховна рада 384 голосами повторно проголосувала за поправки до держбюджету-2009, що передбачають фінансування Євро-2012 за допомогою НБУ. Депутати стверджували, що таким чином подолали вето президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: