"Arcelor Mittal Кривий Ріг" відмовляється від дорогих феросплавів Коломойського

Четвер, 3 вересня 2009, 11:25 -

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" відмовився надалі купувати феросплави у ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) зокрема через те, що їх ціни значно вищі за світові.

Про це заявив генерельний директор підприємства Жан Жуе.

"Сьогодні ми купуємо феросплави з Азії. Навіть незважаючи на податок на експорт, на витрати на доставку тощо, це обходиться дешевше, ніж купувати феросплави в Україні", - сказав він.

"Я звітую перед акціонерами товариства і як я можу пояснити їм, чому я повинен купувати феросплави за завищеною ціною?", - наголосив гендиректор "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Реклама:

За його словами, ЗЗФ віддав перевагу зупинці виробництва перед зниженням цін на феросплави до світового рівня.

Жуе наголосив, що ЗЗФ, який входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського, користується своїм монопольним становищем на українському ринку.

"В умовах кризи ми повинні такі питання вирішувати за столом переговорів, а не через суд", - зазначив він.

"Наше підприємство з розумінням ставилося до проблем наших постачальників і зробило все для того, щоб хоча б мінімально завантажити їх роботою ", - додав він.

Як повідомлялося, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" вирішив відмовитися від продовження контракту з ЗЗФ у зв'язку зі скороченням потреби в феросплавах в умовах кризи і зниження споживання сталі у світі, проте ЗЗФ, продовжуючи наполягати на продовження договірних відносин, подав позов до суду про стягнення 205,59 млн. гривень з меткомбінату як передоплату за майбутні поставки.

15 липня 2009 року Дніпропетровський обласний господарський суд задовольнив вимоги позивача.

У кінці серпня ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" подало апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про стягнення з меткомбінату 205,59 млн. гривень.

1 вересня Дніпропетровський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про стягнення з ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" 205,59 млн. гривень на користь ЗЗФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: