"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко хоче продати 14 обленерго до 1 грудня

Середа, 2 вересня 2009, 15:50

Контрольні пакети акцій 14 обласних енергопостачальних компаній (обленерго), що належать державі, повинні бути виставлені на продаж на відкритих конкурсах з елементами аукціону і продані до 1 грудня 2009 року.

Відповідні поправки у плани розміщення акцій обленерго Кабінет міністрів вніс своїм розпорядженням №1004 від 19 серпня, оприлюдненому у вівторок в газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У той же час станом на 25 серпня ці пакети акцій ще не були передані в управління Фонду держмайна (ФДМ).

Крім того, в прес-службі ФДМ агентству відзначили, що інформація про графік виставлення на продаж обленерго поки відсутня.

Реклама:

Згідно діючій практиці, на проведення конкурсу відводиться від 50 до 75 днів, хоча раніше були випадки їх проведення і за 30 днів.

Як повідомлялося, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 29 липня, ФДМ отримає для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій у розмірі 60% +1 акція в 12 обленерго (для "Запоріжжяобленерго" це буде 60,25%, "Луганськобленерго" - 60,06%), а також 51% акцій "Тернопільобленерго" і 50% +1 акція "Київенерго".

НАК "Енергетична компанія України" збереже за собою по 15% -1 акція в "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго" та "Закарпаттяобленерго", 10,01% -1 акція в "Хмельніцкоблеерго", по 10% -1 акція в "Крименерго", "Миколаївобленерго" і "Чернівціобленерго", 5,06% -1 акція в "Донецькобленерго" і 5% -1 акція в "Харківобленерго".

Востаннє конкурси із продажу контрольних пакетів акцій обленерго були оголошені у жовтні 2000 року. При цьому вони проходили за окремою процедурою, зокрема, до учасників конкурсу висувалися жорсткі кваліфікаційні вимоги.

Пізніше тодішнє керівництво ФДМ на чолі з Олександром Бондарем заявило про необхідність знизити вимоги до претендентів, щоб розширити кількість учасників і підвищити ціну продажу, зокрема, допустити до торгів українські і російські компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: