Слухання у справі щодо 18,3% "Укртатнафти" перенесено

Вівторок, 1 вересня 2009, 17:23

Господарський суд Полтавської області переніс на 3 вересня розгляд позову Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" про законність продажу 18,296% акцій ЗАТ "Укртатнафта" ТОВ "Корсан".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, спочатку суд призначив перше засідання у цій справі на 1 вересня.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" в позові вказує, що аукціон з продажу 18,296% акцій "Укртатнафти" 27 червня відбувся, незважаючи на ухвалу Вищого господарського суду від 18 червня, якою припинялася рішення суду нижчої інстанції (господарського суду Полтавської області) про зобов'язання "Укртатнафти" реалізувати ці акції.

Реклама:

Проданий пакет акцій належав американській Seagroup International і швейцарській Amruz Trading, близьким до російського ВАТ "Татнефть".

Українська сторона кілька років заперечувала правомірність передачі 18,296% акцій "Укртатнафти" цим компаніям, і в 2008 році добилася відповідних судових рішень.

Потім, за позовом пов'язаної з групою "Приват" компанії "Корсан", суд зобов'язав "Укртатнафту" реалізувати зазначений пакет своїм акціонерам.

До аукціону була допущена лише одна компанія - "Корсан". НАК "Нафтогаз України" повідомив про неможливість перерахувати завдаток у розмірі 303,5 млн. гривень, передбачений умовами аукціону, а решта акціонерів, яким були направлені запрошення, відмовилися від участі. При цьому у "Татнафті" проведення аукціону назвали незаконним.

ТОВ "Корсан", на початку липня перерахувало "Укртатнафті" 2,1 млрд. гривень за придбані акції і збільшило свою частку в ЗАТ до 19,449%. Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський наприкінці серпня заявив у пресі, що покупка акцій "Укртатнафти" була законною й не заперечується іншими акціонерами підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: