Суд змушує "Arcelor Mittal Кривий Ріг" платити

Вівторок, 1 вересня 2009, 17:12

Дніпропетровський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Дніпропетровського обласного господарського суду про стягнення з ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" 205,59 млн. гривень (26 млн. доларів) на користь ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) у зв'язку з відмовою меткомбінату продовжити контракт на постачання феросплавів.

Відповідне рішення суд прийняв у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Юрист металургійного комбінату по завершенні засідання суду відзначив, що підприємство має намір подати касаційну скаргу на це рішення до Вищого господарського суду України.

Крім того, за словами юриста, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" також подав позов до господарського суду про визнання недійсною угоди №9 в додаток до договору з ЗЗФ на постачання феросплавів.

Реклама:

Також в суді першої інстанції 16 вересня буде розглядатися аналогічну справу за трьома видами інший феросплавної продукції ЗЗФ.

Як повідомлялося, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" вирішив відмовитися від продовження контракту з ЗЗФ у зв'язку зі скороченням потреби в феросплавах в умовах кризи і зниження споживання сталі у світі, проте ЗЗФ, продовжуючи наполягати на продовження договірних відносин, подав позов до суду про стягнення 205,59 млн. гривень з меткомбінату як передоплату за майбутні поставки. 15 липня 2009 суд першої інстанції задовольнив вимоги позивача.

У кінці серпня ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" подало апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про стягнення з меткомбінату 205,59 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: