"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Нацбанку кажуть, що навмисно опускають гривню

Неділя, 30 серпня 2009, 11:57

Подальшу девальвацію гривні в Національному банку України розглядають як інструмент для стабілізації валютного ринку.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на "Канал 24".

При цьому він не уточнив, до якого саме рівня можуть опустити національну валюту.

"Поступова девальвація, як і поступова ревальвація - це політика Національного банку щодо стабільності, тому що якщо йде знецінення валюти, то девальвація є методом стабілізації шляхом зниження офіційного курсу національної валюти по відношенню до твердих валют", - сказав чиновник.

Реклама:

За його словами, щоб не допустити різких стрибків курсу, Нацбанк буде продовжувати політику валютних аукціонів за пільговим курсом і інтервенцій як на міжбанку, так і для потреб готівкового ринку.

Круглик зазначив, що в такий спосіб регулятор сподівається збити ажіотаж серед населення.

Як відомо, Нацбанк вже двічі - 25 і 27 серпня - продавав валюту для потреб готівкового ринку. Загальна сума інтервенцій - понад 270 млн. доларів за курсом 8 гривень за долар.

Відповідно до умов регулятора, цю валюту банки повинні продати населенню протягом 5 днів. Курс продажу при цьому не повинен перевищувати 8,16 гривень за долар. Продавати можна не більше 940 доларів одному клієнту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!