"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"НАФТОГАЗ" ЗАЯВЛЯЄ ПРО СПЕКУЛЯЦІЇ НА ТЕМУ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ ЙОГО БОРГІВ

Четвер, 27 серпня 2009, 15:21

"Нафтогаз України" оголосить плани щодо реструктуризації боргів протягом найближчих тижнів.

Про це йдеться в заяві компанії.

"НАК відзначає, що останнім часом у пресі поширились спекуляції стосовно намірів компанії щодо реструктуризації її єврооблігацій, строк погашення яких наступає в вересні 2009 року. Компанія заявляє, що вона дійсно провела попередні переговори із рядом кредиторів. Це є першим і активним кроком у напрямку визначення найбільш оптимального рішення для ефективної реструктуризації заборгованості", - йдеться в заяві.

Як відзначили у НАК, проведені та майбутні переговори з інвесторами допоможуть визначитись із планом дій, який якнайкраще задовольнить всі сторони та зробить внесок у подальший розвиток компанії.

Реклама:

"Ми вивчаємо шляхи вирішення даного питання, які б задовольнили всі сторони: як інвесторів, так і саму компанію. Ми фокусуємо свої зусилля на пошук рішення, яке схвально сприймуть інвестори та яке заохотить їх до діалогу, спрямованого на реалізацію найбільш ефективної структури реструктуризації", - заявив голова НАК Олег Дубина.

Раніше повідомлялося, що група власників єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на суму близько 100 мільйонів доларів виступає проти можливої реструктуризації боргу за ними.

В такому випадку у НАК залишається два варіанти: або виплатити 500 млн. дол. за облігаціями у встановлений термін - 30 вересня, або фактично оголошувати дефолт і готуватися до судових спорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!