"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Готівковий ринок поглинув дешеві долари за 8,15

Четвер, 27 серпня 2009, 13:38

Валютний ринок практично повністю поглинув кошти інтервенції Національного банку (НБУ) у розмірі близько 100 мільйона доларів.

Придбати готівкову валюту за курсом 8,15-8,16 грн./дол., за яким деякі банки продавали її напередодні, у четвер практично неможливо, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

В більшості банків повідомили, що придбані в НБУ для цих цілей долари закінчилися ще в середу.

При цьому банки, які зберегли курс продажу 8,16 грн./дол., інформують клієнтів про можливість продажу за таким курсом лише у випадку, якщо хтось продасть банку валюту за більш дешевим курсом.

Агентству в ході телефонного опитування вдалося знайти лише одне відділення одного з банків, в якому валюта ще продавалася, однак його працівники повідомили, що до каси вишикувалася велика черга.

В інших обмінних пунктах курс продажу перевищує 8,4 грн./дол.

Реклама:

Разом з тим, 27 серпня очікується проведення повторної інтервенції НБУ під потреби готівкового ринку.

Як повідомили агентству в Нацбанку, регулятор вже обробляє від банків заявки на покупку валюти.

Курс інтервенції 27 серпня може бути оголошено у другій половині дня - він не буде істотно відрізнятися від встановленого в ході попередньої аналогічної інтервенції.

Як повідомлялося, в ході цільової інтервенції для підтримки курсу гривні на готівковому ринку 25 серпня НБУ продав близько 100 мільйонів доларів.

Валюта була продана Ощадбанку, Укрексімбанку, ПриватБанку, банку "Форум", Універсал Банку, Донгорбанк, Актив-банку, банку "Бізнес Стандарт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!