"Нафтогаз" відмовляється брати участь у зборах акціонерів "Укртатнафти"

Четвер, 27 серпня 2009, 13:12 -

НАК "Нафтогаз України" вважає недоцільною свою участь у загальних зборах акціонерів АТ "Укртатнафта".

Про це йдеться в пре-релізі НАКу.

Збори скликані на 28 серпня 2009 року, але до прийняття судами рішень щодо законності проведення аукціону з продажу спірних акцій АТ "Укртатнафта", НАК не буде брати в них участь.

Компанія вважає, що затягування вирішення питання навколо Кременчуцького НПЗ, що є найбільшим та найсучаснішим нафтопереробним підприємством країни, загрожує стабільному функціонуванню ринку нафтопродуктів України та енергетичній безпеці держави.

Реклама:

"Незважаючи на ухвалу Вищого господарського суду, аукціонна комісія та правління АТ "Укртатнафта", організували проведення аукціону з продажу спірних акцій товариства та визнали ТОВ "Корсан" переможцем аукціону", - повідомляє прес-служба.

У зв'язку з цим, "Нафтогаз" подала до господарського суду Полтавської області позовну заяву про визнання недійсними рішень правління АТ "Укртатнафта" щодо реалізації акцій товариства на відкритому аукціоні, затвердження порядку їх реалізації та інформаційного повідомлення.

Наприкінці травня Господарський суд Полтавської області виніс рішення, згідно з яким ЗАТ "Укртатнафта" зобов'язана реалізувати 18,296% акцій своїм акціонерам.

На підприємстві до цього існував конфлікт між трьома групами акціонерів: державою, представленим НАК "Нафтогаз України", міноритарними акціонерами, пов'язаних з групою "Приват" та Міністерством майна Татарстану.

27 червня ТОВ "Корсан", яке підконтрольне групі "Приват", придбало на відкритому конкурсі 18,296% акцій ЗАТ "Укртатнафти" за 2,1 млрд. гривень.

Спірний 18-відсотковий пакет міг би забезпечити будь-кому з найбільших акціонерів - татарській стороні, що володіє зараз 37% акцій, або "Нафтогазу", який має 43%, - більше 51% акцій. Але в результаті конкурсу група "Приват" отримала право на 20% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: