Тимошенко подумує відібрати у Фірташа "Рівнеазот"

Середа, 26 серпня 2009, 17:41

Уряд має намір перевірити виконання приватизаційної угоди власниками "Рівнеазоту".

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на брифінгу у Кабміні.

"Ми будемо ініціювати перед Фондом держмайна перевірити приватизаційну угоду на це підприємство, тому що коли при Кучмі приватизували підприємство, там не було записано, що метою приватного власника є руйнування підприємства", - сказала вона.

"Цьому підприємству, області, і трудовому колективу, який працює на цьому підприємстві, дуже не пощастило, тому що привласнили це підприємство ті ж самі кримінальні структури, які очолюються паном Фірташем", - сказала вона.

Реклама:

"Я вважаю, є всі підстави розглянути питання невиконання приватизаційної угоди паном Фірташем по приватизації "Рівнеазоту" і подумати про те, що якщо вони не справляються зі своїми функціями, то потрібно повертати державі цю власність", - зазначила Тимошенко.

Прем'єр заявила, що "це вже стало поганою системою для України: куди не кинься, де погано, там працює пан Фірташ зі своїми корупційними схемами".

"Рівнеазот" не виключення. Всі гроші, які перераховував уряд, податкова адміністрація, в якості повернення ПДВ - нічого до людей і до виробництва не доходило", - сказала вона.

"Це єдине підприємство в Україні, яке узурповане паном Фірташем, яке працює скорочений тиждень, яке нищить трудові колективи, нищить виробництво і повністю зруйнувало свою роботу", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: