Тимошенко хоче створити державний аналог ДТЕК

Вівторок, 25 серпня 2009, 12:55

Кабінет міністрів планує, орієнтовно за два тижні, розглянути доцільність створення вертикально інтегрованої компанії на базі державних вугільних підприємств "Ровенькиантрацит", "Свердловантрацит" і державної енергогенеруючої компанії "Центренерго".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на слова прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Внесіть до протоколу пункт про вивчення питання створення вертикально інтегрованої компанії на базі "Ровенькиантрацит", "Свердловантрацит" і "Центренерго", - сказала голова уряду на розширеній нараді з питань вугільної галузі в Києві у вівторок.

Відповідне доручення вона надала Міністерству палива й енергетики, Міністерству вугільної промисловості і Міністерству економіки.

Реклама:

З пропозицією про таке укрупнення і створення пілотної вертикально інтегрованої структури від видобутку вугілля до вироблення електроенергії виступив директор держпідприємства, генеральний директор "Свердловантрацит" Олександр Плювако.

"Ми зможемо створити ефективну структуру, що працюватиме краще, ніж ДТЕК (приватна вертикально інтегрована компанія, підконтрольна Ринату Ахметову)", - сказав Плювако.

Він зазначив, що нинішнього року "Свердловантрацит" відчуває фінансові складності в зв'язку з різким падінням експорту вугілля.

"При обсязі видобутку за сім місяців поточного року 3,877 тисяч тонн вугілля, його експорт упав на 46% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 374 тис. тонн, частка експортного виторгу скоротилася в 2,5 рази - до 17%", - додав гендиректор "Свердловантрациту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: