"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Надра" "заробив" на зависоких кредитних ставках 700 мільйонів

Середа, 19 серпня 2009, 13:10

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про виявлення масових фінансових порушень при наданні кредитів банком "Надра" в 2008 році.

Про це він сказав на брифінгу у середу, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, міністр повідомив, що в ході перевірки діяльності банку виявлене надання кредитів під штучно завищені застави на загальну суму більше 700 млн. гривень.

Він повідомив, що Генеральна прокуратура щодо всіх виявлених фактів порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченим статтею 191 Кримінального кодексу (розкрадання коштів в особливо великих розмірах).

Реклама:

Він зауважив, що виявлені факти під час перевірки діяльності банку "Надра" і Родовід Банку свідчать про масове розкрадання коштів при рефінансуванні банків.

Міністр підкреслив, що це перші кроки з перевірки діяльності банків, і спрогнозував, що надалі можуть бути виявлені додаткові факти здійснення злочинів.

Як відомо, у середу прем'єр Юлія Тимошенко анонсувала порушення кримінальних справ за зловживання у проблемних банках.

"Разом з МВФ уряд вивчив зловживання, які є в цих банках, і сьогодні буде інформація міністра внутрішніх справ про порушення кримінальних справ у банках "Надра", "Родовід" і "Київ", - сказала прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: