"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати подолають заборону Ющенка на фінансування Євро

Понеділок, 17 серпня 2009, 11:28 -

На позачерговій сесії в парламенті буде винесене питання про подолання вето на закон про виділення коштів для фінансування підготовки до Євро-2012.

Про це заявила на прес-конференції прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ми вважаємо, що жодного дня не можна тягнути з вирішенням питання фінансування Євро-2012. Ми проголосували за проект й прголосувала більшість депутатів в парламенті", - сказала вона.

За словами прем'єра, фінансування має забезпечуватися за рахунок перерахування в державний бюджет перевищення доходів над видатками так, як це передбачено законом.

Реклама:

"Зрозуміло, коли Національний банк більше 80 мільярдів гривень рефінансування віддав комерційним банкам під 16% річних, у НБУ формується прибуток. Це прибуток, за законом Національний банк має бути перерахований в доходи Держбюджету, Але завжди це відкладали на наступний рік", - зазначила голова уряду.

Тимошенко наголосила, що "зараз криза не дозволяє такої розкоші", щоб зберігати на рахунках Національного банку прибутки від рефінансування.

"Я хочу підкреслити, що на позачергову сесію (21 серпня - "ЕП") якраз й призначено подолання вето, яке наклав президент на программу фінансування Євро-2012", - зауажила вона.

Прем'єр підкреслила, що ця програма нічого спільного з емісійними грошима не має.  

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко ветував зміни до закону про держбюджет на 2009 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: