Акціонерам "Укрнафти" знову не дали зібратися

П'ятниця, 14 серпня 2009, 09:59

ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" у черговий раз не надало реєстр власників іменних цінних паперів ВАТ "Укрнафта", чим заблокувало проведення призначених на 14 серпня позачергових зборів акціонерів нафтовидобувної компанії.

Стандартне оголошення про неподання "Укрнафті" реєстру і, відповідно, про неможливість проведення реєстрації акціонерів та самих зборів правління товариства, розмщене при вході в центральний офіс компанії, де мали проходити збори. повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Причину ненадання реєстру правління не вказує.

Як повідомлялося, проведення попередніх зборів акціонерів "Укрнафти", що мали відбутися 15 квітня, також було заблоковано з тієї ж причини.

Реклама:

Згідно з порядком, акціонери "Укрнафти" планували 14 серпня 2009 року розглянути питання розподілу прибутку та виплати дивідендів за 2006-2007 роки, переобрати керівництво.

Збори планували зобов'язати керівництво компанії укласти з "Нафтогазом України" договір поставки природного газу, добутого товариством в 2006-2009 роках, для подальшого забезпечення паливом населення.

Крім того, акціонери планували в цей день обговорити питання розподілу прибутку і затвердити терміни виплати дивідендів за 2006-2008 роки.

Планувалося також розглянути питання внесення змін та доповнень до статуту, зміни органів управління і контролю суспільства, зокрема, голів і членів наглядової ради, ревізійної комісії та правління.

Збори також планували заслухати звіти правління за результатами фінансово-господарської діяльності компанії за 2007-2008 роки, затвердити основні напрямки роботи на 2009 рік, а також заслухати звіти ревкоміссії про роботу за 2006-2008 роки, висновки ревкоміссії по річному звіту, балансу компанії за цей період.

Крім того, до порядку денного були внесені питання про зобов'язання "Укрнафти" терміново надати НАК "Нафтогаз України" фінансову звітність за 2007 рік, складену за міжнародними стандартами, для її консолідації.

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України", яка володіє 50% +1 акція "Укрнафти", в 2008 році здійснила п'ять безуспішних спроб провести збори акціонерів компанії, кожен раз їх проведення зривали міноритарії: збори, призначені на 23 січня 2008 року, не відбулося через відсутність кворуму, інші чотири (16 квітня, 24 червня, 9 вересня і 2 грудня 2008 року) - через ненадання ФК "Укрнафтогаз" реєстру акціонерів. Реєстратор відмовлявся надавати реєстр, посилаючись на заборону суду.

Востаннє збори акціонерів "Укрнафти" відбулися у травні 2007 року. Тоді представники НАКу і міноритарні акціонери товариства не змогли домовитися про порядок розподілу прибутку товариства за 2006 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: