"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна планує продавати 67,79% "Укртелекома" у грудні

Вівторок, 11 серпня 2009, 16:46

Фонд державного майна (ФДМ) має намір у грудні 2009 року оголосити конкурс з використанням відкритості ціни за принципом аукціону із продажу 67,79% акцій ВАТ "Укртелеком".

Відповідний наказ, що вносять корективи в план-графік приватизації у другому півріччі 2009 року, підписав у вівторок виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, уряд почав підготовку "Укртелекому" до приватизації з кінця 90-х років минулого століття. Однак поки що вдалося провести лише пільговий продаж, а у держави, як і раніше, залишається 92,79% акцій підприємства.

Нинішній уряд під керівництвом Юлії Тимошенко намагався продати "Укртелеком" в 2008 році, закріпивши в держвласності 25% +1 акція. Тоді ціна однієї акції на ринку складала 1,04 гривні, з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд. гривень.

Реклама:

Потім ціна акцій знизилася, і уряд визначив стартову ціну цього пакету в квітні в 12 млрд. гривень. Наразі акції "Укртелекому" котируються за курсом 34 копійки за акцію.

Раніше учасники ринку неодноразово відзначали, що постійне затягування приватизації національного оператора зв'язку, з кожним роком втрачає свою частку на ринку і рентабельність, веде до зниження його вартості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: