"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Автопродажі зрушили з "мертвої точки"

Понеділок, 10 серпня 2009, 10:47

Знижки та часткове відновлення кредитування дозволили українським продавцям автомобілів в липні на 16% наростити обсяг проданих машин у порівнянні з червнем.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на дані аналітичної компанії AUTO-Consulting.

Аналітики не повідомляють дані про падіння продажів у річному вимірі. Як відомо, у червні воно становило майже 80%.

AUTO-Consulting не називає і точну кількість проданих у липні автомобілів. У червні в Україні було продано 11,6 тис. нових машин у той час як у травні 2009 року продажі склали 12,7 тис. одиниць.

Реклама:

"Такий результат (зростання в липні до червня) став можливий завдяки безпрецедентним знижкам, на які були змушені піти оператори, щоб "розгойдати" ринок і завантажити роботою дилерську мережу. Крім того, почало працювати і автокредитування", - йдеться у повідомленні компанії.

У 2008 році обсяг продажів автомобілів в Україні виріс до рекордних 623 тис. машин проти 542,332 тис. в 2007 році.

Український ринок за останні 10 років зріс майже в 10 разів, що пояснюється збільшенням обсягів кредитування та зростанням доходів населення, однак криза підірвала схильність українців до оновлення автопарку, і фахівці не чекають відновлення колишніх обсягів продажів у найближчі роки.

Як повідомлялося, у березні-липні, у зв'язку із запровадженням 13-відсоткової надбавки до мита, імпорт легкових автомобілів до України впав на 96%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: